Geen categorie

Een mooi aandenken aan vlinderbaby’s: Birth poster

Oktober is als internationale “Pregnancy and Infant Loss Awareness Month” een speciale maand voor al die ouders die het onvoorstelbare moesten doorstaan. Een kindje verliezen is het ergste dat je als ouders kan doorstaan. Het draait je wereld om z’n as en breekt je hart in duizenden stukken, die nooit meer helemaal aan elkaar gelijmd kunnen worden. De meeste ouders gaan in zo’n periode op zoek naar allerlei manieren om hun kindje toch nog een bestaan te geven. Een tastbare herinnering om aan te tonen dat het gezin meer leden bevat dan het oog kan zien. Een birth poster kan een prachtig aandenken zijn aan je lieve vlinderbaby.

Pleister op je gebroken hart

Met z’n rustige lijnen en serene energie is een birth poster het perfecte symbolische element in je hart en huis. Het is een bitterzoete herinnering aan dat wat er niet mocht zijn, maar dat voor de rest van je leven een plekje in je hart heeft gekregen. Herstellen van een stilgeboorte of het verlies van een baby is een van de moeilijkste dingen waar je als ouders doorheen moet, maar een birth poster kan een pleister op je gebroken hart zijn.

Je vlinderbaby aan de muur

De birth poster als mooie herinnering aan de muur heeft als voordeel dat je zonder veel woorden kan tonen dat je vlinderbaby belangrijk voor je was en nog steeds is. Het was een deel van jou dat je niet zomaar wil vergeten. Hoewel dit lid van je gezin niet met jullie mee kan groeien, kan het wel een vaste waarde blijven. Een birth poster heeft de kracht om zowel het gezin te helpen door de traumatische ervaring een plekje te geven, als de mensen om je heen te tonen dat deze baby voor altijd bij jullie hoort, ook al is hij er niet meer.

Hoe maak je een birth poster?

De geboorte posters hebben hun eigen speciale plekje op onze website. Bij de gewenste birth poster ga je op zoek naar je favoriete design, taal en achtergrondkleur. Op het tabblad “birth data” vul je de gegevens van je vlinderbaby in. Voeg je birth poster toe aan de winkelmand en wij doen de rest voor jou.

Op onze website kan je zien dat de standaard onder limiet qua lengte 30 cm is. Je mag ons echter altijd contacteren voor een gepersonaliseerde poster. De lengte kunnen we voor je aanpassen.

Ook grootouders kunnen hun steentje bijdragen

Terwijl de ouders van een vlinderbaby rouwen, weten de grootouders vaak niet wat ze kunnen doen om te helpen. Het verliezen van een baby is een abstract evenement waar geen vaststaande leefregels voor zijn. Wat doe je als grootouders als je kind zoveel hartenpijn heeft?

Een birth poster kan ook voor hen een mooie oplossing zijn. Hoewel je niet rechtstreeks kan helpen, kan het schenken van een birth poster symbool staan voor “we zijn er voor jullie, ook wij hebben ons kleinkind in onze harten gesloten”.

Of misschien heb je graag zelf een herinnering aan het kleinkind dat er niet mocht zijn? Een kleinkind is voor veel grootouders een bijzonder wezen in hun leven, als je kleinkind er plots niet meer is, is dat ook voor veel grootouders een groot verdriet. Door een birth poster aan de muur te hangen, blijft de herinnering aan je vlinderkleinbaby levend en toon je openlijk steun aan je kind en zijn/haar partner.

Een birth poster voor vlinderbaby’s

Vlinderbaby’s hebben een plekje in je hart, maar mogen gerust ook een plekje in je huis krijgen. Een birth poster is een terugblik op de geboorte van een levenslange herinnering. Wij wensen alle ouders van vlinderbaby’s heel veel sterkte toe.

Een reactie achterlaten